Bir Mucizenin Öyküsü

1972 yılında Hacı Ali Doğan tarafından 35 metrekare bir dükkânda kanepe üretimiyle başlayan yolcuğumuz bugün Türkiye sınırlarını aşarak tüm dünyaya yayıldı.

Doğtaş Mobilya’nın kuruluşundan 15 yıl sonra altı kardeş Doğtaş Anonim Şirketi’ni kurarak kurumsallaşma yolunda ilk adımı attılar.

Bir hayalle kurulan Doğtaş, bugün mobilya sektörünün en önemli yapıtaşlarından biri oldu. Türkiye’nin en büyük 100 şirketinden biri olan Doğanlar Grup, 20 bin kişilik ailesiyle ülke ekonomisine yön vermektedir.

1935 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün imza ve direktifiyle, ilk yerli uçağın kanatlarına kontrplak üretmek için kurulan Türkiye’nin ilk panel mobilya ve mutfak üreticisi Kelebek Mobilya,sektörde birçok ilklerin temsilcisi olmuştur. Kelebek Mobilya,1983’te mobilya sektörü için inovatif bir sistem olan laminasyon teknolojisini Türkiye’ye kazandırmıştır.

Kelebek Mobilya, 1985’te ilk çevre ödülünü alarak ISO Çevre Ödülüne layık görüldü. Ayrıca 1987’de TSE ve TİSEK belgesi alan ve 1990 yılında borsaya girerek halka açılan ilk mobilya firmasıdır. Bugün ise, uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brandfinance tarafından açıklanan “Türkiye’nin En Değerli Markaları Türkiye 100” listesinde yer almaktadır.

Doğanlar Yatırım Holding, insana yatırım yapmanın öneminin farkında ve bunun bilinciyle çalışanlarından ve ülkesinden aldığı güçle yurt içi ve yurt dışı faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine ve geleceğe yatırım yapmaya devam edecektir.

Filmi izlemek için tıklayın.https://www.youtube.com/watch?v=RNtM87_0Czk